a

vrijdag 5 december 2008

Eindelijk weer een echte prijs (1)

Wist je dat er per jaar meer dan 600 literaire prijzen worden uitgereikt? Serieus!
Hele bekende, zoals de A.Roland Holst Prijs en de Anna Blaman Prijs, maar heb je wel eens gehoord van de Artishock Prijs, de Alcuinus-prijs, de C.C.S. Crone-prijs of de Nieuwe Clercke-Pico Bello-prijs? En wat vind je van de Eigenwijs Prijs, De Inktaap of Latent talent? En van de Mekka-prijs en de Kiekeboekprijs?
600, serieus waar!
En ik heb nog niet eens één prijs gekregen!

Toch is dit niet mijn grootste ergernis. Dat zijn al die ‘Awards’ die vooral te onpas worden bedacht en God betere, ook nog uitgereikt. Iedere zichzelf respecterende club bedenkt zijn eigen Award, vooral in de zogenaamde Showbussines: Er is zelfs een Startpagina van!
En hoe belachelijker ze zijn, hoe Engelser ze klinken, des te vaker komen ze op de TV. Het is echt verschrikkelijk. Het is een vorm van vervuilen van het eigen nest.En elke dag komen er nieuwe bij, geloof me.

Een troost: hoe meer er bij komen en hoe vaker er 'Awards' uitgereikt worden hoe onbeduidender de ontvangers worden.
Niet beter kan de teloorgang van het Avondland getoond worden dan als er weer zo'n stel clowns in een apenpakje als Baronnen van Munchhausen een bokaal, schijf, kalf, of een ander soort rommel, tot tranens toe geroerd, in ontvangst neemt.
En dat wordt wordt ook nog liefdevol in beeld gebracht door het door mij betaalde Hilversumse tv-proletariaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten