a

dinsdag 8 december 2009

Kerktorens van mohammedaanse kerken

Gezien op tv: een plaatselijke politicus uit Spakenburg (ene Koops) die een verbod op een bepaald soort kerktorens ook in Nederland wel zag zitten. Dat hij dit verdedigde is nogal bijzonder: Tien tegen een (hij is een autochtone Spakenburger) is hijzelf praktizerend lid van een protestants kerkgenootschap. In Spakenburg heeft de Gereformeerde kerk zichzelf opgesplitst in steeds weer nieuwe nieuwe kerkgenoorschappen. Er gaat daar sinds de Doleantie geen tien jaar voorbij of een deel van de gelovigen houdt het, onder aanvoering van een dominee, weer voor gezien en begint vrolijk voor zichzelf, steeds in een nieuw gebouw, steeds met een torentje. Spakenburg grossiert in kerken, heeft waarschijnlijk de grootste kerkdichtheid van de wereld. Voorwaar een prestatie! (Even afgezien van de ellende binnen en tussen families die dit steeds weer met zich meebracht).
En uitgerekend iemand uit deze gemeenschap is het met Wilders eens dat het hier ook maar eens afgelopen moet zijn met die kerktorens van die moslims!

Ik vraag me af wat Koops, toen hij op 9 november de beelden van de Kristallnacht zag (waarbij honderden synagogen in brand werden gestoken en de gewone Duitser geen hand uitstak), daarvan vond...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten